Pudink jemný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 125 g Cukr moučkový
  • 7 ks Vaječný bílek slepičí
  • 10 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 642 mg
  • Draslík 131 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme máslo, přisypeme cukr a rozetřeme. Zapracujeme do hmoty žloutky a postavíme na mírný oheň. Chvilku povaříme a jakmile se hmota začne táhnout, odstavíme z ohně. Přimícháme tužší sníh z bílků, pudinkem naplníme formičky, které vyskládáme do většího hrnce s trochou vody, zakryjeme a vaříme ve vodní lázni asi 1/2 hodiny.

  • 2

    Pudink podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu