Pudink jemný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 31 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 642 mg
- Draslík 131 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce dáme máslo, přisypeme cukr a rozetřeme. Zapracujeme do hmoty žloutky a postavíme na mírný oheň. Chvilku povaříme a jakmile se hmota začne táhnout, odstavíme z ohně. Přimícháme tužší sníh z bílků, pudinkem naplníme formičky, které vyskládáme do většího hrnce s trochou vody, zakryjeme a vaříme ve vodní lázni asi 1/2 hodiny.
-
2
Pudink podáváme vychlazený.