Jednoduchý jablečný křen

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 3 ks Jablka
  • 1 ks Křen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 239 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 670.9 mg
  • Vláknina 23020 mg
  • Vitamín A 23020 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, nakrájíme na kousky a pokapeme citronovou šťávou. Osladíme cukrem a podusíme cca 5 minut na rozpáleném oleji.

  • 2

    Oloupeme křen a najemno nastrouháme. Jablka rozmačkáme, smícháme s křenem, dochutíme solí, dáme do misky a můžeme podávat.

  • 3

    Omáčka vhodná k masu.

Komentáře k receptu