Jednoduchý jablečný křen
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 7 g
- Sodík 239 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 670.9 mg
- Vláknina 23020 mg
- Vitamín A 23020 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, nakrájíme na kousky a pokapeme citronovou šťávou. Osladíme cukrem a podusíme cca 5 minut na rozpáleném oleji.
-
2
Oloupeme křen a najemno nastrouháme. Jablka rozmačkáme, smícháme s křenem, dochutíme solí, dáme do misky a můžeme podávat.
-
3
Omáčka vhodná k masu.