Pudink s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 180 g Mandle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 229.5 mg
  • Draslík 276.6 mg
  • Vláknina 7320 mg
  • Vitamín A 7320 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 8.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vložíme změklé máslo, přisypeme cukr, mouku, přilijeme mléko, dobře rozmícháme a přivedeme k varu. Povaříme 15 minut, odstavíme a hrnec vložíme do vyhřáté trouby, aby se tekutina dostatečně odpařila. Po pár minutách vyjmeme a poté přimícháme rozkvedlané žloutky a sníh z bílků. Pudink nalijeme do formiček, necháme vychladnout a jednotlivé porce posypeme drcenými mandlemi.

Komentáře k receptu