Pudink s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 35 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 229.5 mg
- Draslík 276.6 mg
- Vláknina 7320 mg
- Vitamín A 7320 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 8.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vložíme změklé máslo, přisypeme cukr, mouku, přilijeme mléko, dobře rozmícháme a přivedeme k varu. Povaříme 15 minut, odstavíme a hrnec vložíme do vyhřáté trouby, aby se tekutina dostatečně odpařila. Po pár minutách vyjmeme a poté přimícháme rozkvedlané žloutky a sníh z bílků. Pudink nalijeme do formiček, necháme vychladnout a jednotlivé porce posypeme drcenými mandlemi.