Levandulová srdíčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 48

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 80 g Cukr krupice
  • 230 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 3 polévková lžíce Levandule - květ
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 41 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 7.1 mg
  • Draslík 1.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na dva plechy si rozložíme pečící papír. Nasypeme mouku do mísy a prsty do ní postupně zapracováváme máslo. Vzniklá hmota by měla připomínat hrubou strouhanku.

  • 2

    Vmícháme cukr, mírně rozšlehaná vejce, lžíci květů levandule a hněteme tak dlouho, dokud nevznikne těsto. Těsto vyklopíme na mírně pomoučněný vál, vyválíme z něj placku o síle 5 mm.

  • 3

    Formičkou ve tvaru srdíčka vykrájíme z těsta kousky, které rozložíme na plech. Povrch každého srdíčka propícháme vidličkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut. Upečené sušenky necháme vychladnout.

  • 4

    Do mísy prosejeme moučkový cukr, přidáme vodu a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká hmota. Podle potřeby případně přidáme vodu. Cukrovou polevou pokapeme vychladlé sušenky. Dokud je poleva měkká, posypeme ji čerstvými květy levandule.

  • 5

    Před podáváním necháme alespoň 15 minut odpočinout. Hotové sušenky můžeme v dobře uzavřené nádobě skladovat až 4 dny.

Komentáře k receptu