Tvarohový koláč s malinami
Suroviny
- 450 g Maliny
- 230 g Máslo čerstvé
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 750 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 260 g Cukr krupice
- 75 g Krupice dětská
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 1 špetka Citronová kůra
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 20 g
- Sodík 272 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 131.5 mg
- Draslík 162.5 mg
- Vláknina 6549.4 mg
- Vitamín A 6549.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z 80 g cukru, 150 g másla, 1 vejce a hladké mouky vypracujeme křehké těsto. Zabalíme je do fólie, necháme asi 30 minut v chladničce.
-
2
Na pracovní ploše těsto rozválíme na plát, položíme na vymazaný plech a vložíme do středně vyhřáté trouby na 15 minut.
-
3
U zbylých vajec oddělíme žloutky od bílků. Utřeme tvaroh se zbylým cukrem, žloutky, citronovou kůrou a šťávou. Přimícháme rozpuštěné, vychladlé máslo, přidáme pudinkový prášek smíchaný s krupičkou a práškem do pečiva. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a omyté maliny.
-
4
Směs naneseme na předpečený korpus a koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 30 minut.