Chléb, který nekyne

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 370 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Voda pitná
  • 6 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 303 mg
  • Vláknina 132 mg
  • Vitamín A 132 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve uděláme drobenku: v misce zamícháme mouku, máslo, prášek do pečiva, osolíme. Doprostřed drobenky uděláme důlek, kam vlijeme málo vody, přisypeme mouku opět s trochou vody, a to opakujeme do doby, než se utvoří pevné těsto.

  • 2

    Z těsta vytvarujeme bochník, který poté položíme na horké uhlí. Bochník ještě jednou přikryjeme vrstvou rozžhaveného uhlí. Pečeme v troubě při 200 °C 45-60 minut, až spodní strana chleba bude na poklepání pevná.

Komentáře k receptu