Jemné máslové placky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Droždí
  • 50 g Cukr moučkový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 97.9 mg
  • Draslík 67.8 mg
  • Vláknina 3308.4 mg
  • Vitamín A 3308.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 77.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hladké mouce rozdrobíme máslo, přidáme cukr, žloutek, špetku soli a ve smetané rozmíchané droždí. Vše promícháme a vypracujeme těsto.

  • 2

    Na pracovní ploše těsto rozválíme na plát silný asi 1 cm a vykrajujeme z něj kulaté placky.

  • 3

    Placky urovnáme na plech vysypaný hrubou moukou, na povrchu je potřeme rozšlehaným bílkem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu