Třešňové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 280 g Mouka pšeničná hrubá
  • 500 g Třešně
  • 200 g Cukr moučkový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 76.3 mg
  • Draslík 131.3 mg
  • Vláknina 2083.4 mg
  • Vitamín A 2083.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 699.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo, cukr, žloutky a citronovou kůru mícháme do pěny.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh, spolu s moukou smíchanou s práškem do pečiva přidáme k máslové směsi.

  • 3

    Těsto zlehka promícháme a vlijeme na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto vsypeme omyté a osušené třešně.

  • 4

    Moučník pečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova asi 30 minut. Po vychladnutí nakrájíme na řezy a podáváme.

Komentáře k receptu