Salát z ledového salátu s pomerančem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 120 g Šunka dušená
  • 10 ks Olivy černé
  • 1 ks Salát ledový
  • 10 ks Olivy zelené
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 606 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 3235 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 133.5 mg
  • Vláknina 22842.8 mg
  • Vitamín A 22842.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát zbavíme vrchních listů a natrháme ho na malé kousky. V míse smícháme salát s na nudličky nakrájeným sýrem a půlkami oliv. Přídáme pomeranč, který jsme pečlivě oloupali a také nakrájeli na nudličky. Zalijeme zálivkou připravenou z citronové šťávy, oleje, cukru, soli a pepře. Hotový salát zdobíme čtvrtkami vařených vajec.

Komentáře k receptu