Zelí zavařené v paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 2 g
- Sodík 699 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1065.7 mg
- Vláknina 27047.5 mg
- Vitamín A 27047.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 311.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve pokrájíme zelí na co nejmenší nudličky, poté je smícháme s kmínem a solí.
-
2
Papriky omyjeme a ořízneme stopky, abychom se zbavili snadno jádřinců.
-
3
Když je papriku očištěná, naplníme ji připraveným zelím.
-
4
Ve větším hrnci dáme vařit vodu, sůl, cukr, ocet a Deko.
-
5
Naplněné papriky klademe do důkladně umytých zavařovacích sklenic a zalijeme je vrchovatě lákem.
-
6
Poté stačí sklenice pevně uzavřít a zavařit dle běžného postupu.