Zelí zavařené v paprice

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 35 g Cukr krupice
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 ks Deko
  • 4 ks Paprika žlutá
  • 2 l Voda pitná
  • 2.5 dl Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 208 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 699 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1065.7 mg
  • Vláknina 27047.5 mg
  • Vitamín A 27047.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 311.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve pokrájíme zelí na co nejmenší nudličky, poté je smícháme s kmínem a solí.

  • 2

    Papriky omyjeme a ořízneme stopky, abychom se zbavili snadno jádřinců.

  • 3

    Když je papriku očištěná, naplníme ji připraveným zelím.

  • 4

    Ve větším hrnci dáme vařit vodu, sůl, cukr, ocet a Deko.

  • 5

    Naplněné papriky klademe do důkladně umytých zavařovacích sklenic a zalijeme je vrchovatě lákem.

  • 6

    Poté stačí sklenice pevně uzavřít a zavařit dle běžného postupu.

Komentáře k receptu