Zelný salát s rybízovým kompotem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 7 g
- Sodík 164 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 679.3 mg
- Vláknina 21306 mg
- Vitamín A 21306 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 100.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné zelí zbavené vrchních listů nastrouháme najemno a ve vroucí vodě se špetkou soli deset minut vaříme. Občas promícháme, jakmile zelí změkne, přecedíme je a prolijeme ledovou vodou a necháme okapat. V míse uvařené zelí osolíme špetkou soli, přimícháme oloupaná, jádřinců zbavená a hrubě nastrouhaná jablka, hrubě posekané ořechy, scezený a okapaný kompotovaný rybíz. Směs zakápneme octem, zasypeme cukrem a dobře promícháme. Salát necháme vychladit.