Míchaný salát ze zeleniny a ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 14 g
- Sodík 335 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 17.5 mg
- Draslík 1164.8 mg
- Vláknina 17730.5 mg
- Vitamín A 17730.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 138 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařený a okapaný celer nakrájíme na nudličky, pečlivě oloupaný pomeranč pokrájíme na měsíčky, okapaný ananas na nudličky, mandarinky rozdělíme na dílky a překrojíme na půlky, jahody překrojíme na čtvrtky. Všechno ovoce a zeleninu v míse osolíme a promícháme.
-
2
Hlávkový salát opláchneme, usušíme a promícháme s citronovou šťávou. Do tatarské omáčky vmícháme očištěnou a na drobné nudličky nakrájenou papriku.
-
3
Na každý talíř dáme dva listy salátu, na něj naservírujeme směs ovoce a zeleniny a přelijeme tatarskou omáčkou.