Salát čočkový s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Čočka jedlá
  • 200 g Uzené maso vařené
  • 700 ml Voda pitná
  • 2 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 550.5 mg
  • Vláknina 32200 mg
  • Vitamín A 32200 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebranou a propláchnutou čočku vaříme v tlakovém hrnci bez namáčení. Po dvaceti minutách varu čočku zkusíme, pokud je měkká, přecedíme ji a necháme okapat. Poté ji vsypeme do mísy, přidáme drobně pokrájenou, spařenou a okapanou cibuli, drobně nakrájené maso, kečup a olej. Salát dobře promícháme a necháme vychladit.

Komentáře k receptu