Salát čočkový s uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 33 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 550.5 mg
- Vláknina 32200 mg
- Vitamín A 32200 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přebranou a propláchnutou čočku vaříme v tlakovém hrnci bez namáčení. Po dvaceti minutách varu čočku zkusíme, pokud je měkká, přecedíme ji a necháme okapat. Poté ji vsypeme do mísy, přidáme drobně pokrájenou, spařenou a okapanou cibuli, drobně nakrájené maso, kečup a olej. Salát dobře promícháme a necháme vychladit.