Vařené preclíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 8 g
- Sodík 566 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 83.2 mg
- Draslík 84.8 mg
- Vláknina 3044.7 mg
- Vitamín A 3044.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme se špetkou soli a s citronovou kůrou. V 50 ml vlažného mléka smíchaného s troškou cukru necháme vykynout droždí. Ve zbylém vlažném mléce rozmícháme žloutky a rozpuštěné máslo. Vlijeme spolu se vzešlým kváskem do mouky, vypracujeme tuhé těsto. Necháme je na teplém místě vykynout.
-
2
Z těsta tvarujeme dlouhé tenké válečky, formujeme je do tvaru preclíků. Necháme ještě chvíli kynout.
-
3
Do poloviny hlubší pánve nalijeme vodu a uvedeme ji do varu. Do vody vkládáme preclíky a když vyplavou na povrch, vyjmeme je na plech vyložený pečicím papírem.
-
4
Preclíky posypeme hrubozrnnou solí, případně mákem a zprudka je upečeme v horké troubě.