Reveňový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 14 g
- Sodík 88 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 350.2 mg
- Vláknina 4375 mg
- Vitamín A 4375 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, na kostičky nakrájenou reveň (rebarboru) vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a podusíme doměkka.
-
2
Žloutky s 200 g moučkového cukru umícháme do pěny, přidáme vychladlou reveň, ještě chvíli mícháme. Přidáme mleté ořechy, znovu zamícháme.
-
3
Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme zbylý moučkový cukr, znovu šleháme. 2/3 ušlehaného sněhu vmícháme do reveňového krému.
-
4
Krém rozdělíme do misek, pomocí cukrářského sáčku ozdobíme zbylým sněhem.
-
5
Podáváme s cukrářskými piškoty.