Česnekový dip s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 200 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 9 g
- Sodík 516 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 321.2 mg
- Vláknina 4932.8 mg
- Vitamín A 4932.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, cca 20-25 minut. Oloupeme a necháme vychladnout. Z chleba odkrojíme kůrku, střídku krátce namočíme do studené vody. Poté vymačkáme.
-
2
Česnek oloupeme, nahrubo nasekáme nebo prolisujeme, utřeme se solí.
-
3
Brambory rozmačkáme, smícháme s chlebem, česnekem, přidáme olivový olej, citronovou šťávu, ocet, důkladně prošleháme. Ochutíme solí a pepřem.
-
4
V míse necháme cca 1-2 hodiny vychladit. Jako přílohu použijeme např. bílý chléb.