Kuřecí salát s tortillou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 40 g Chutney mangové
  • 30 g Kari pasta
  • 150 g Roketa
  • 50 g Salátový dressing-balsamico
  • 100 g Majonéza
  • 50 g Kešu oříšky pražené
  • 25 ml Olej slunečnicový
  • 16 ks Tortilla
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1269 kcal
  • Sacharidy 222 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 524 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 220 g
  • Cholesterol 46.4 mg
  • Draslík 1212.8 mg
  • Vláknina 61467.5 mg
  • Vitamín A 61467.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku rozpálíme olej a osmažíme v něm kuřecí maso, až je skoro hotové. Přimícháme kari pastu a dosmažíme. Poté vyjmeme a necháme vychladnout.

  • 2

    Maso smícháme s chutney, majonézou a se zakysanou smetanou, přikryjeme fólií a uložíme do chladničky.

  • 3

    Tortilly připravíme podle návodu a potom smícháme roketu s dresinkem a nasekanými kešu ořechy.

  • 4

    Pokrm podáváme tak, že na každý talíř položíme nejdříve jednu tortillu, na ni rozdělíme část kuřecího salátu, přikryjeme další tortillou, přidáme další díl kuřecího salátu a pokrm servírujeme ozdobený připravenou roketou.

Komentáře k receptu