Pikantní omáčka z lilku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 12 g
- Sodík 115 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 784.5 mg
- Vláknina 14001 mg
- Vitamín A 14001 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky podélně rozpůlíme, nařízeneme dužinu ve tvaru mřížky a posypeme solí, necháme cca 30 minut odležet.
-
2
Poté lilky oplácheme vodou a osušíme, poklademe na zapékací mísu a pečeme cca 15 minut při 200 stupních Celsia.
-
3
Na mísu přidáme rozpůlené šalotky, česnek a pečeme ještě cca 10 minut.
-
4
Lilky podle chuti osolíme, opepříme a rozmixujeme spolu s česnekem, šalotkou, citronovou šťávou, olejem, nasekanou čerstvou petrželkou a omáčkou tahini.
-
5
Necháme vychladit.
-
6
Servírujeme k libovolné čerstvé zelenině nakrájené na nudličky nebo menší kousky.