Zelená a černá tapenade

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Olivy černé
  • 25 g Sardelové řezy
  • 50 g Tuňák v oleji
  • 50 g Mandle
  • 50 g Kapary
  • 100 g Olivy zelené
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 0.5 kávová lžička Med včelí
  • 0.5 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý celý
  • 12 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 901 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 7.6 mg
  • Draslík 187.6 mg
  • Vláknina 6592.5 mg
  • Vitamín A 6592.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Černá tapenade:

  • 2

    Do mixéru vložíme vypeckované černé olivy, piniové oříšky, sardele, tuňáka, protlak a 4 lžíce olivového oleje. Rozmixujeme na pyré, dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Zelená tapenade:

  • 5

    Mandle nasekáme nahrubo. Bazalku opláchneme, osušíme, lístky natrháme na kousky. Smícháme se zelenými olivami, mandlemi, okapanými kapary a zbytkem olivového oleje a rozmixujeme. Dochutíme pepřem a medem.

Komentáře k receptu