Zelená a černá tapenade
Suroviny
- 100 g Olivy černé
- 25 g Sardelové řezy
- 50 g Tuňák v oleji
- 50 g Mandle
- 50 g Kapary
- 100 g Olivy zelené
- 1 kávová lžička Protlak rajčatový
- 0.5 kávová lžička Med včelí
- 0.5 hrst Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý celý
- 12 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Oříšky piniové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 36 g
- Sodík 901 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 7.6 mg
- Draslík 187.6 mg
- Vláknina 6592.5 mg
- Vitamín A 6592.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Černá tapenade:
-
2
Do mixéru vložíme vypeckované černé olivy, piniové oříšky, sardele, tuňáka, protlak a 4 lžíce olivového oleje. Rozmixujeme na pyré, dochutíme solí a pepřem.
-
4
Zelená tapenade:
-
5
Mandle nasekáme nahrubo. Bazalku opláchneme, osušíme, lístky natrháme na kousky. Smícháme se zelenými olivami, mandlemi, okapanými kapary a zbytkem olivového oleje a rozmixujeme. Dochutíme pepřem a medem.