Petrželková omáčka s rajčaty

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 2 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.125 l Olej rostlinný
  • 5 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 127.1 mg
  • Vláknina 2185.8 mg
  • Vitamín A 2185.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajča spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadérka a nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme najemno. Petrželku opláchneme, osušíme a lístky rovněž najemno nasekáme.

  • 2

    Olej našleháme s octem, oreganem, cayenským pepřem, ochutíme solí a pepřem. Vmícháme ostatní připravené suroviny a necháme 2h odležet při pokojové teplotě.

Komentáře k receptu