Petrželková omáčka s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 31 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 127.1 mg
- Vláknina 2185.8 mg
- Vitamín A 2185.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajča spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadérka a nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme najemno. Petrželku opláchneme, osušíme a lístky rovněž najemno nasekáme.
-
2
Olej našleháme s octem, oreganem, cayenským pepřem, ochutíme solí a pepřem. Vmícháme ostatní připravené suroviny a necháme 2h odležet při pokojové teplotě.