Pomazánka z vařeného uzeného a hovězího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 42 g
- Sodík 2776 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 223.5 mg
- Draslík 162.8 mg
- Vláknina 5125.2 mg
- Vitamín A 5125.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené hovězí maso spolu se slaninou a česnekem umeleme na masovém strojku. Vařené uzené maso jemně pokrájíme. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na kostičky, stejně tak nakrájíme okurky, omytý křen jemně nastrouháme. Vše dobře promícháme v míse, přisypeme mletou papriku a špetku soli. Je-li pomazánka příliš tuhá, lze ji zředit vývarem z hovězího masa.