Salát z kysaného zelí s bramborami a šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené ve slupce
  • 150 g Šunka dušená
  • 300 g Zelí kysané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 463 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 18.8 mg
  • Draslík 575.9 mg
  • Vláknina 11159.8 mg
  • Vitamín A 11159.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Omytá jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na nudličky. Podusíme je na pánvi ve 2 lžících vody asi 5 minut.

  • 3

    V míse promícháme kysané zelí s plátky brambor, podušenými jablky, na kolečka nakrájeným řapíkatým celerem.

  • 4

    Salát rozdělíme na talíře a zalijeme zálivkou připravenou smícháním oleje, octa, soli a pepře. Povrch salátu posypeme na nudličky nakrájenou šunkou.

Komentáře k receptu