Krém cukrářský základní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Cukr moučkový
  • 125 g Mouka pšeničná hladká
  • 1000 ml Mléko polotučné
  • 10 ml Tresť vanilková
  • 12 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 454.2 mg
  • Draslík 40.2 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nasypeme cukr, přidáme žloutky, mouku a důkladně promícháme. Přilijeme mléko, vanilkovou esenci, rozmícháme a pomalu přivedeme k varu. Stále mícháme. Povaříme 2 minuty, kdy nám krém zhoustne a odstavíme z ohně. Krém dáme vychladit do lednice.

Komentáře k receptu