Pomerančový sorbet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 3 g
- Sodík 38 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 98.1 mg
- Draslík 333 mg
- Vláknina 7680.3 mg
- Vitamín A 7680.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomocí škrabky oloupeme z pomerančů vrchní vrstvu kůry. Při mírné teplotě a za občasného míchání rozpustíme ve vodě cukr. Pak přivedeme k varu a bez míchání necháme 2 minuty vařit. Podle potřeby stahujeme ze stěn hrnce.
-
2
Uvařený sirup slijeme do žáruvzdorné mísy, přidáme pomerančovou kůru a necháme vychladnout.
-
3
Z oloupaných pomerančů vymačkáme 125 ml pomerančové šťávy, kterou nalijeme do sirupu. Přidáme campari, procedíme a alespoň na 30 minut vložíme do lednice.
-
4
Zmrzlinovou hmotu vložíme do strojku na zmrzlinu a podle návodu výrobce mícháme 15 minut.
-
5
Mezitím si z bílků našleháme tuhý sníh. Ten vmícháme do zmrzlinové hmoty a zpracováváme ve strojku dalších 5 minut. Poté přikryjeme potravinářskou folií a vložíme do mrazničky. Zde vydrží až 2 měsíce.
-
6
Před podáváním necháme sorbet asi 15 minut změknout v lednici a ozdobíme mátou.