Vaječná omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 83 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 8 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 65 mg
- Draslík 41.7 mg
- Vláknina 260.3 mg
- Vitamín A 260.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Natvrdo uvařené vejce oloupeme a vyjmeme žloutek. Rozmělníme jej vidličkou a utřeme s olejem.
-
2
Potom přidáme sůl, pepř, ocet, prolisovaný česnek a vše promícháme. Nakonec vmícháme jemně nakrájený bílek a petrželovou nať.
-
3
Omáčku necháme v chladu odležet.