Vaječná omáčka

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 83 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 65 mg
  • Draslík 41.7 mg
  • Vláknina 260.3 mg
  • Vitamín A 260.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Natvrdo uvařené vejce oloupeme a vyjmeme žloutek. Rozmělníme jej vidličkou a utřeme s olejem.

  • 2

    Potom přidáme sůl, pepř, ocet, prolisovaný česnek a vše promícháme. Nakonec vmícháme jemně nakrájený bílek a petrželovou nať.

  • 3

    Omáčku necháme v chladu odležet.

Komentáře k receptu