Pečené papriky se sardelemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sardelové řezy
  • 4 ks Paprika červená
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 154 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 979 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 21.3 mg
  • Draslík 317 mg
  • Vláknina 3315.8 mg
  • Vitamín A 3315.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93.7 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu rozpálíme na 25O °C. Papriky omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a řezem dolů je rozložíme na plech. Pečeme cca 15 min, dokud slupka neztmavne. Poté je necháme chvíli odpočinout, oloupeme a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Petrželku opláchneme, osušíme, lístky nasekáme. Oloupaný česnek také nasekáme najemno, promícháme s petrželkou, osolíme a opepříme. Z octa a oleje vyšleháme krémovou omáčku a přidáme směs česneku a petrželky. Nakonec do omáčky vmícháme papriky.

  • 3

    Přemístíme do mísy. Sardele necháme okapat, rozložíme na papriky a podáváme.

Komentáře k receptu