Pečené papriky se sardelemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 11 g
- Sodík 979 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 21.3 mg
- Draslík 317 mg
- Vláknina 3315.8 mg
- Vitamín A 3315.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 93.7 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu rozpálíme na 25O °C. Papriky omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a řezem dolů je rozložíme na plech. Pečeme cca 15 min, dokud slupka neztmavne. Poté je necháme chvíli odpočinout, oloupeme a nakrájíme na nudličky.
-
2
Petrželku opláchneme, osušíme, lístky nasekáme. Oloupaný česnek také nasekáme najemno, promícháme s petrželkou, osolíme a opepříme. Z octa a oleje vyšleháme krémovou omáčku a přidáme směs česneku a petrželky. Nakonec do omáčky vmícháme papriky.
-
3
Přemístíme do mísy. Sardele necháme okapat, rozložíme na papriky a podáváme.