Tabúle z bulguru
Suroviny
- 350 g Rajčata
- 300 g Petržel - nať
- 126 g Bulgur
- 4 ks Cibulka jarní
- 2 ks Chilli paprička zelená
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 8 polévková lžíce Olej olivový
- 6 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Máta
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 14 g
- Sodík 155 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1032.9 mg
- Vláknina 21103.1 mg
- Vitamín A 21103.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 160.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bulgur nasypeme do mísy, osolíme, přelijeme vroucí vodou a odložíme na cca 1 hodinu. Poté scedíme a necháme okapat na na sítu.
-
2
Rajčata namočíme do horké vody, oloupeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na malé kousky. Petrželku omyjeme a lístky nasekáme. Cibulky očistíme a celé nakrájíme na kolečka. Chilli papričky omyjeme, odstraníme semínka, česnek oloupeme a obojí najemno nasekáme.
-
3
Všechny suroviny dáme do salátové mísy, ochutíme solí, pepřem, protlakem, citronovou šťávou, olivovým olejem, nasekanou mátou a důkladně promícháme. Odložíme na 30 minut do chladu a poté podáváme např. s pita chlebem.