Stočené řezy z úhoře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 53 g
- Sodík 226 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 171 mg
- Draslík 11.7 mg
- Vláknina 302 mg
- Vitamín A 302 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchaného úhoře omyjeme, zbavíme ploutví a nakrájíme na 4 stejné díly. Maso osolíme, opepříme, zakapeme částí citronové šťávy a necháme asi 2 hodiny odležet.
-
2
Pekáček vymastíme máslem, vysypeme strouhankou a urovnáme do něj svinuté dílky úhoře - maso stočíme a upevníme špejlí.
-
3
Úhoře pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut doměkka. Během pečení porce občas pokapeme zbylou citronovou šťávou.
-
4
Po vychladnutí podáváme s čerstvým chlebem a majonézou.