Salát s pistáciemi a mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 125 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 6 g
- Sodík 76 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 671.2 mg
- Vláknina 9349.8 mg
- Vitamín A 9349.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme pistácie. Asi dvě třetiny najemno umeleme a na suché pánvi opražíme. Zbytek nasekáme nahrubo. Citron důkladně omyjeme, osušíme, asi polovinu kůry nastrouháme. Šťávu vymačkáme. Omyté cibulky osušíme a nasekáme nadrobno.
-
2
Na dresink promícháme pražené pistácie, citronovou kůru a cibulky společně se 3 lžícemi citronové šťávy, římským kmínem, ochutíme solí a pepřem. Nakonec postupně vmícháme olej.
-
3
Mátu opláchneme, lístečky natrháme na kousky. Salát očistíme, omyjeme, necháme oschnout a natrháme. Okurku nakrájíme na kostičky. V salátové míse smícháme salát s mátou a okurkou, promícháme s dresinkem, posypeme nasekanými pistáciemi a podáváme.