Kuře v sezamové pěně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 31 g
- Sodík 961 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 736.3 mg
- Vláknina 8300 mg
- Vitamín A 8300 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso vložíme do hrnce se studenou vodou a pozvolna vaříme asi 15 minut na mírném ohni, dokud maso není měkké, potom vyjmeme a necháme na prkénku vychladnout.
-
2
Mezitím v míse smícháme sezamovou pastu, sezamový olej, sojovou omáčku, sůl, cukr, podle potřeby horký vývar a ušleháme do jemné pěny.
-
3
Kuřecí maso nakrájíme na kousky a v míse promícháme se sezamovou pěnou. Servírujeme na natrhaných listech ledového salátu posypané sezamem.