Rýžová kaše s citronem a pistáciemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 21.3 mg
- Draslík 136.4 mg
- Vláknina 3557.6 mg
- Vitamín A 3557.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve 2 lžících mléka rozpustíme kukuřičný škrob a vytvoříme hladkou hmotu. Hrnec vypláchneme studenou vodou a neutíráme. Nalijeme do něj zbývající mléko, mléko s kukuřičným škrobem a za občasného zamíchání přivedeme téměř k varu. Mléko však nesmí vřít.
-
2
Vmícháme rýži a zvolna vaříme dalších 20 minut, dokud se nám téměř všechna tekutina nevstřebá. Rýže by měla být křehká.
-
3
Přendáme rýži do mísy, přimícháme cukr, citronovou kůru a podle chuti citronovou šťávu. Šťáva dodá kaši natrpklou chuť. Poté necháme zcela vychladnout.
-
4
Připravený pokrm vložíme alespoň na 1 hodinu do lednice, čím je rýže chladnější, tím lépe s čerstvým ovocem chutná.
-
5
Rýži doplníme miskou ovoce, nasekanými pistáciemi a mátou.