Broskve s krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 19 g
- Sodík 19 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 60.6 mg
- Draslík 815.6 mg
- Vláknina 20941.7 mg
- Vitamín A 20941.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.5 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme led a nalijeme vodu. V hrnci přivedeme vodu k varu, vložíme broskve a asi 1 minutu povaříme. Broskve naběračkou s otvory vyjmeme a vložíme do mísy s ledem a vodou.
-
2
Do mísy vymačkáme šťávu z limetky. Broskve oloupeme, vyjmeme pecku, nakrájíme na čtvrtky. Opět je vložíme do vody ochucené limetkou. Mísu přikryjeme a na 24 hodin vložíme do lednice.
-
3
Smícháme sýr mascarpone, amaretto a dáme přikryté vychladit.
-
4
V hrnci promícháme víno, skořici, pepř, citronovou kůru a cukr. Za stálého míchání zahříváme tak douho, dokud se cukr nerozpustí. Povaříme asi 2 minuty, zmírníme teplotu, přidáme broskve a vaříme je asi 2 minuty doměkka. Nesmí se nám však rozpadnout.
-
5
Broskve vyjmeme do mísy a sirup ještě svaříme na 125 ml. Poté necháme vychladnout. Sirupem přelijeme broskve a opět vložíme do lednice.
-
6
Servírujeme broskve doplněné krémem a ozdobené mátou.