Sladká šafránová rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 4 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 135.9 mg
- Vláknina 2300 mg
- Vitamín A 2300 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži zalijeme 1/2 l vody. Oloupeme kdouli, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Smícháme s rýží, přidáme cukr a zahřejeme. Při mírné teplotě necháme asi 15 minut bobtnat.
-
2
Blizny šafránu zalijeme 4 polévkovými lžícemi vody a počkáme, dokud voda nezežloutne. Poté přilijeme k rýži a povaříme dalších 10 minut, dokud rýže nezměkne.
-
3
Přimícháme do rýže citronovou šťávu, rozdělíme ji do dezertních misek a vložíme na studené místo.
-
4
Posekaná pistáciová semena a piniová semena opražíme na suché pánvi. Horkou vodou opláchneme hrozinky a necháme je okapat. Vyjmeme semínka z granátového jablka.
-
5
Šafránovou rýži podáváme posypanou pistáciemi, piniovými semeny, mandlemi, hrozinkami a semeny granátového jablka.