Sladká šafránová rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 80 g Cukr krupice
  • 150 g Rýže mléčná natural
  • 1 ks Kdoule
  • 1 ks Jablko granátové
  • 1 polévková lžíce Mandle
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 135.9 mg
  • Vláknina 2300 mg
  • Vitamín A 2300 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži zalijeme 1/2 l vody. Oloupeme kdouli, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Smícháme s rýží, přidáme cukr a zahřejeme. Při mírné teplotě necháme asi 15 minut bobtnat.

  • 2

    Blizny šafránu zalijeme 4 polévkovými lžícemi vody a počkáme, dokud voda nezežloutne. Poté přilijeme k rýži a povaříme dalších 10 minut, dokud rýže nezměkne.

  • 3

    Přimícháme do rýže citronovou šťávu, rozdělíme ji do dezertních misek a vložíme na studené místo.

  • 4

    Posekaná pistáciová semena a piniová semena opražíme na suché pánvi. Horkou vodou opláchneme hrozinky a necháme je okapat. Vyjmeme semínka z granátového jablka.

  • 5

    Šafránovou rýži podáváme posypanou pistáciemi, piniovými semeny, mandlemi, hrozinkami a semeny granátového jablka.

Komentáře k receptu