Polévka z uzené tresky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Treska uzená
  • 400 ml Mléko plnotučné
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1200 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1695 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 76.3 mg
  • Draslík 814.9 mg
  • Vláknina 973.8 mg
  • Vitamín A 973.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 652 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzenou tresku spaříme vroucí vodou, stáhneme z kůže a vykostíme. Maso narkájíme na kousky a spolu s oloupanou, nasekanou cibulí vložíme do tlakového hrnce. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu, hrnec uzavřeme a polévku vaříme 6-7 minut.

  • 2

    Potom pokličku odstraníme, do polévky přilijeme mléko a smetanu, podle chuti osolíme, opepříme, přisypeme nasekanou petrželku a jen prohřejeme.

  • 3

    Polévku můžeme podávat teplou i studenou.

Komentáře k receptu