Polévka z uzené tresky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1695 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 76.3 mg
- Draslík 814.9 mg
- Vláknina 973.8 mg
- Vitamín A 973.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 652 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzenou tresku spaříme vroucí vodou, stáhneme z kůže a vykostíme. Maso narkájíme na kousky a spolu s oloupanou, nasekanou cibulí vložíme do tlakového hrnce. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu, hrnec uzavřeme a polévku vaříme 6-7 minut.
-
2
Potom pokličku odstraníme, do polévky přilijeme mléko a smetanu, podle chuti osolíme, opepříme, přisypeme nasekanou petrželku a jen prohřejeme.
-
3
Polévku můžeme podávat teplou i studenou.