Vaječná bábovka s čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2132 kcal
- Sacharidy 187 g
- Tuky 144 g
- Sodík 181 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 187 g
- Cholesterol 614.7 mg
- Draslík 1166.8 mg
- Vláknina 21276 mg
- Vitamín A 21276 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 118.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve máslem vymažeme a moukou vysypeme formu na bábovku. Troubu předehřejeme na 170 °C.
-
2
V míse smícháme žloutky, máslo, cukr krupici, vanilkový cukr a prášek do pečiva. V jiné míse vyšleháme bílky a vmícháme společně do připravené směsi. Vše důkladně promícháme společně s drcenou čokoládou a ořechy. Hotové těsto přelijeme do připravené formy.
-
3
Pečeme zhruba 75 minut.
-
4
Hotovou bábovku necháme krátce vychladnout a poté vyklopíme, krájíme a servírujeme, až když je bábovka zcela vychladlá.