Lentilkové sušenky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 92 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 4 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 11.5 mg
- Draslík 19.7 mg
- Vláknina 1147.4 mg
- Vitamín A 1147.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve utřeme máslo s cukrem dohladka. Mandle oloupeme a rozemeleme, vejce rozšleháme a spolu s vanilkovým extraktem je přidáme k máslu i s moukou, sodou a mlékem. Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme i lentilky.
-
2
Z těsta vytvoříme váleček a nakrájíme jej na kolečka.
-
3
Ta položíme na plech s pečícím papírem s mezerami od sebe a pečeme je asi deset minut dozlatova.
-
4
Podáváme po vychladnutí.