Lentilkové sušenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 25

Suroviny

  • 200 g Lentilky
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 šálek Mandle
  • 0.5 šálek Máslo čerstvé
  • 0.5 šálek Cukr krupice
  • 1.5 šálek Mouka polohrubá
  • 0.25 šálek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 92 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 11.5 mg
  • Draslík 19.7 mg
  • Vláknina 1147.4 mg
  • Vitamín A 1147.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve utřeme máslo s cukrem dohladka. Mandle oloupeme a rozemeleme, vejce rozšleháme a spolu s vanilkovým extraktem je přidáme k máslu i s moukou, sodou a mlékem. Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme i lentilky.

  • 2

    Z těsta vytvoříme váleček a nakrájíme jej na kolečka.

  • 3

    Ta položíme na plech s pečícím papírem s mezerami od sebe a pečeme je asi deset minut dozlatova.

  • 4

    Podáváme po vychladnutí.

Komentáře k receptu