Mražený čokoládový krém s pomerančovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 24 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 397.2 mg
- Draslík 534.9 mg
- Vláknina 13100 mg
- Vitamín A 13100 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 106.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve ušleháme smetanu a dáme ji chladit. Ze žloutků a 40g cukru ušleháme hustý krém.
-
2
Čokoládu nalámeme na malé kousky nebo nasekáme a rozpustíme ve vodní lázni se 2 lžícemi pomerančového likéru. Přimícháme žloutkový krém a po vychladnutí vmícháme vychlazenou šlehačku. Hmotu nalijeme do formiček, uhladíme, zakryjeme a dáme mrazit asi na 6hodin.
-
3
Mezitím oloupeme pomeranče, vykrojíme čisté dílky, šťávu zachytíme. Zbývající cukr necháme zkaramelizovat, rozředíme pomerančovou šťávou a necháme povařit dokud se karamel nerozpustí. Poté vmícháme zbylý likér, omáčku dáme do misky a dílky pomeranče necháme marinovat do podávání.
-
4
Mražený krém vyklopíme na dezertní talířky a podáváme s pomerančovou omáčkou i s kousky pomeranče.