Mražený čokoládový krém s pomerančovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Čokoláda hořká
  • 250 g Smetana 12% (konzumní)
  • 80 g Cukr krupice
  • 4 ks Pomeranče
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6 polévková lžíce Likér Grand Marnier
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 397.2 mg
  • Draslík 534.9 mg
  • Vláknina 13100 mg
  • Vitamín A 13100 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 106.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve ušleháme smetanu a dáme ji chladit. Ze žloutků a 40g cukru ušleháme hustý krém.

  • 2

    Čokoládu nalámeme na malé kousky nebo nasekáme a rozpustíme ve vodní lázni se 2 lžícemi pomerančového likéru. Přimícháme žloutkový krém a po vychladnutí vmícháme vychlazenou šlehačku. Hmotu nalijeme do formiček, uhladíme, zakryjeme a dáme mrazit asi na 6hodin.

  • 3

    Mezitím oloupeme pomeranče, vykrojíme čisté dílky, šťávu zachytíme. Zbývající cukr necháme zkaramelizovat, rozředíme pomerančovou šťávou a necháme povařit dokud se karamel nerozpustí. Poté vmícháme zbylý likér, omáčku dáme do misky a dílky pomeranče necháme marinovat do podávání.

  • 4

    Mražený krém vyklopíme na dezertní talířky a podáváme s pomerančovou omáčkou i s kousky pomeranče.

Komentáře k receptu