Avokádový salát s whisky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Avokádo
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Jablka
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Whisky
  • 4 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 782.2 mg
  • Vláknina 22832 mg
  • Vitamín A 22832 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.5 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozinky necháme hodinu stát ve whisky. Avokáda oloupeme, rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na kostičky. S jablky uděláme to samé. Pomeranč rozkrojíme, z poloviny vymačkáme šťávu, druhou oloupeme a nakrájíme na kostičky. Všechno ovoce smícháme v míse s nasekanými ořechy a rozinkami. Vedle si smícháme whisky, citronovou a pomerančovou šťávu a cukr. Sirup nalijeme k ovoci a vše chladíme dvě hodiny v ledničce. Vedle si ušleháme smetanu a šlehačkou ozdobíme salát.

Komentáře k receptu