Avokádový salát s whisky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 43 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 782.2 mg
- Vláknina 22832 mg
- Vitamín A 22832 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.5 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozinky necháme hodinu stát ve whisky. Avokáda oloupeme, rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na kostičky. S jablky uděláme to samé. Pomeranč rozkrojíme, z poloviny vymačkáme šťávu, druhou oloupeme a nakrájíme na kostičky. Všechno ovoce smícháme v míse s nasekanými ořechy a rozinkami. Vedle si smícháme whisky, citronovou a pomerančovou šťávu a cukr. Sirup nalijeme k ovoci a vše chladíme dvě hodiny v ledničce. Vedle si ušleháme smetanu a šlehačkou ozdobíme salát.