Sušené ovoce naložené v brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1039 kcal
- Sacharidy 257 g
- Tuky 1 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 257 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 896.9 mg
- Vláknina 19852.5 mg
- Vitamín A 19852.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Citronovou kůru oloupeme v dlouhých, úzkých proužcích. Na pánvi ji smícháme s vodou, cukrem a oloupaným zázvorem. Přivedeme k varu a za stálého míchání necháme rozpustit cukr. Cca 5 minut povaříme na mírném ohni.
-
2
Do skleněné mísy vložíme všechno sušené ovoce, zalijeme svařeným sirupem a přidáme skořici. Zakryjeme a necháme vychladnout. Poté vyjmeme citronovou kůru a skořici, vmícháme likér a brandy. Rozdělíme do zavařovacích sklenic a uzavřeme.
-
3
Před podáváním necháme 2 týdny odstát, nejlépe v chladu.