Marmeláda z jablek a citronů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1643 kcal
- Sacharidy 429 g
- Tuky 1 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 429 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 768.3 mg
- Vláknina 28466.7 mg
- Vitamín A 28466.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Zalijeme vodou tak, aby byla jablka ponořena. Přidáme šťávu z citronu a necháme vařit.
-
2
Uvařená jablka slijeme přes síto a necháme okapat.
-
3
Získanou šťávu přelijeme zpět do hrnce a vaříme do zhoustnutí.
-
4
Hotová marmeláda zůstane po kápnutí na talířek ve tvaru kuličky.
-
5
Přisypeme pokrájenou citronovou kůru a povaříme ještě 2 minuty.
-
6
Kůru odstraníme a marmeládu nalijeme do vyvařených sklenic, přidáme kousek citronové kůry a uzavřeme.