Marmeláda z šípků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Jablka
  • 2000 g Cukr krupice
  • 2000 g Šípky sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1895 kcal
  • Sacharidy 478 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 478 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1570.4 mg
  • Vláknina 165417 mg
  • Vitamín A 165417 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1425.8 mg
  • Vitamín E 19.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šípky několikrát dobře propláchneme a přendáme do hrnce.

  • 2

    Jablka omyjeme, oloupeme a zbavíme jadřinců. Pokrájíme je na drobné kousky a přisypeme k šípkům. Vše zalijeme vodou do výše ovoce a dáme vařit na 30 minut.

  • 3

    Uvařené ovoce slijeme přes síto, slitou šťávu si uschováme.

  • 4

    Šípky s jablky dáme opět do hrnce, zalijeme vodou a necháme vařit dalších 30 minut.

  • 5

    Uvařené ovoce propasírujeme přes síto, získané pyré smícháme se šťávou a vmícháme cukr. Vše povaříme za stálého míchání.

  • 6

    Vaříme až do dosažení teploty 104,5 °C.

  • 7

    Uvařenou marmeládu nalijeme do vyvařených sklenic a ihned uzavřeme.

Komentáře k receptu