Džem z jahod
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 103 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 193.1 mg
- Vláknina 5000 mg
- Vitamín A 5000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody omyjeme a očistíme od stopek. Cukr svaříme s vodou, ve chvíli, kdy dosáhne teploty 116 °C, přisypeme jahody.
-
2
Během varu odstraňujeme pěnu z povrchu sirupu. Vaříme 5 minut, poté jahody vyjmeme a sirup ohříváme až do té doby, než začne tvořit drobné kuličky, poté vsypeme jahody a vaříme dalších 5 minut.
-
3
Vyvařené sklenice na džem ihned plníme ovocem se sirupem. Uzavřeme ještě horké.