Venkovská dýňová polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Dýně
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.5 hrnek Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 hrnek Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 581.5 mg
  • Vláknina 2758 mg
  • Vitamín A 2758 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni oloupeme a nakrájíme na kostky. Společně s nasekanou cibulí vložíme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou. Zakryté necháme vařit cca 15 min. Poté scedíme, vývar odložíme a dýni s cibulí rozmixujeme. Zalijeme vývarem, pomerančovou šťávou, smetanou a ochutíme kari.

  • 2

    Opět promixujeme, necháme vychladit a podáváme studené. Dozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu