Venkovská dýňová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 17 g
- Sodík 115 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 581.5 mg
- Vláknina 2758 mg
- Vitamín A 2758 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni oloupeme a nakrájíme na kostky. Společně s nasekanou cibulí vložíme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou. Zakryté necháme vařit cca 15 min. Poté scedíme, vývar odložíme a dýni s cibulí rozmixujeme. Zalijeme vývarem, pomerančovou šťávou, smetanou a ochutíme kari.
-
2
Opět promixujeme, necháme vychladit a podáváme studené. Dozdobíme nasekanou petrželkou.