Kávový dort s datlemi a ovesnými vločkami
Suroviny
- 200 g Datle
- 150 g Máslo čerstvé
- 190 g Cukr krupice
- 200 g Mouka pšeničná hladká
- 170 ml Voda pitná
- 125 ml Mléko polotučné
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 3 polévková lžíce Ovesné vločky
- 4 polévková lžíce Káva instantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 15 g
- Sodík 19 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 67.1 mg
- Draslík 242.1 mg
- Vláknina 3191.2 mg
- Vitamín A 3191.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si polevu. Do kastrůlku dáme datle, vodu a cukr a vaříme 4 minuty na mírném ohni, dokud datle nezměknou a směs mírně nezhoustne. Odstavíme a necháme vychladnout. Do mísy dáme vločky, cukr, mouku a vmícháme máslo a ořechy.
-
2
Na 180 stupňů Celsia předehřejeme troubu. Do velké mísy dáme vychlazenou kávu, máslo, cukr, vejce, mouku, mléko a hněteme, dokud se suroviny nespojí a těsto nebude hladké. Vymažeme si dortovou formu či pekáč, vyložíme pečícím papírem a nalijeme těsto. Vrchní část dortu pomažeme datlovou polevou a posypeme ovesnými vločkami s cukrem, máslem, moukou a ořechy. Dáme péct na 45 minut. Necháme poté 10 minut odpočinout ve formě, pak vyklopíme a necháme vychladnout.