Rakouský kávový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 80 g Cukr krupice
  • 45 g Mandle mleté
  • 100 g Čokoláda na vaření
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Vanilkový lusk
  • 4 kávová lžička Káva instantní
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Likér krémový - Baileys
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 125.6 mg
  • Draslík 94.6 mg
  • Vláknina 1926 mg
  • Vitamín A 1926 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 180 stupňů Celsia předehřejeme troubu. Do mísy dáme žloutky a cukr, třeme, dokud nebude hustý krém. Přimícháme kávu, mandle a vanilku.

  • 2

    Do mísy dáme bílky a šleháme, dokud nezačnou tvořit tuhé špičky. Do žloutkového krému vmícháme mouku a vmícháme do bílků. Vymažeme si formu a vyložíme pečícím papírem, dáme do ni těsto. Pečeme 25 minut. Poté necháme 10 minut odpočinout ve formě a vyklopíme.

  • 3

    Připravíme si kávový krém. Přimícháme do šlehačky cukr, vychlazenou rozpuštěnou kávu a likér. Rozřízneme podélně vychladlý korpus a obě poloviny spojíme k sobě malým množstvím krému. Zbylým krémem potřeme strany a vrchní část dortu. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou a dort podáváme vychlazený a rozkrojený na dílky.

Komentáře k receptu