Rakouský kávový dort
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 16 g
- Sodík 34 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 125.6 mg
- Draslík 94.6 mg
- Vláknina 1926 mg
- Vitamín A 1926 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na 180 stupňů Celsia předehřejeme troubu. Do mísy dáme žloutky a cukr, třeme, dokud nebude hustý krém. Přimícháme kávu, mandle a vanilku.
-
2
Do mísy dáme bílky a šleháme, dokud nezačnou tvořit tuhé špičky. Do žloutkového krému vmícháme mouku a vmícháme do bílků. Vymažeme si formu a vyložíme pečícím papírem, dáme do ni těsto. Pečeme 25 minut. Poté necháme 10 minut odpočinout ve formě a vyklopíme.
-
3
Připravíme si kávový krém. Přimícháme do šlehačky cukr, vychlazenou rozpuštěnou kávu a likér. Rozřízneme podélně vychladlý korpus a obě poloviny spojíme k sobě malým množstvím krému. Zbylým krémem potřeme strany a vrchní část dortu. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou a dort podáváme vychlazený a rozkrojený na dílky.