Telecí nářez

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1000 g Telecí kýta
  • 3 g Nové koření celé
  • 300 g Celer bulvový
  • 10 g Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 164 g
  • Sodík 967 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 156 mg
  • Draslík 954.8 mg
  • Vláknina 7151.2 mg
  • Vitamín A 7151.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme telecí maso a orestujeme ze všech stran. Zalijeme 2 litry vody, přidáme celer, mrkev, sůl a nové koření a vaříme na mírném ohni 2 hodiny. Maso necháme vychladnout ve vývaru, studené vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na slabé plátky.

Komentáře k receptu