Osvěžující pórková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 9 g
- Sodík 699 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 124 mg
- Vláknina 1983.3 mg
- Vitamín A 1983.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si jemně nasekanou cibuli a pórek nakrájený na tenká kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme cibuli, přidáme pórek a necháme lehce zrůžovět, pak vsypeme nakrájené brambory a další 2 minuty zvolna opékáme. Přidáme vývar, osolíme a za občasného míchání vaříme až brambory změknou.
-
3
Polévku odstavíme, rozmixujeme a po zchladnutí dáme ještě řádně vychladit do lednice.
-
4
Před podáváním ozdobíme jednotlivé porce kopečkem lučiny a sekanou pažitkou.