Červené zelí marinované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 120 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1348 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 488.9 mg
- Vláknina 6678.8 mg
- Vitamín A 6678.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 86.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, vložíme do mísy, zalijeme hodně slanou vlažnou vodou a necháme máčet.
-
2
Mezitím si smícháme červené víno s octem, prolisujeme česnek a připravíme si koření. Zelí scedíme, necháme trochu okapat, vložíme do kameninového hrnce, zalijeme vínem s octem, přidáme pár kuliček pepře, bobkový list a česnek. Dáme do lednice a necháme několik hodin marinovat.