Kořeněný jablečný dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 80 g Hrozinky
  • 410 g Jablka
  • 190 g Cukr krupice
  • 125 g Samokypřicí mouka
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1.5 kávová lžička Směs pěti vůní
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 40.9 mg
  • Draslík 110.6 mg
  • Vláknina 2386.7 mg
  • Vitamín A 2386.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké míse smícháme nejprve olej s cukrem. Přidáme mírně rozšlehaná vejce a vanilkový extrakt. Zvlášť smícháme mouku s kořením a vedle nakrájená jablka s citronovou kůrou a sultánkami. Do vaječné směsi poté postupně přidáváme obsah obou misek.

  • 2

    Těsto přemístíme lžící do vymazané a pečicím papírem vyložené dortové formy a pečeme 30-35min v troubě předehřáté na 180C.

  • 3

    Necháme cca 5min odpočinout ve formě, poté dort vyklopíme na mřížku a po vychladnutí servírujeme.

Komentáře k receptu