Řeřichová polévka s rukolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 4 g
- Sodík 520 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 160.7 mg
- Vláknina 1407 mg
- Vitamín A 1407 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na oleji zpěníme cibuli. K cibuli přidáme na kousky nakrájené brambory, řeřichu a rukolu a restujeme asi 5 minut.
-
2
Pak zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a sůl.
-
3
Polévku uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme, než brambory změknou.
-
4
Po uvaření z polévky odstraníme bobkový list, přidáme zakysanou smetanu a vše dohladka rozmixujeme. Před podáváním dochutíme pepřem.